2641033223 ΓΕΡΑΚΗ 7, Αγρίνιο eugeniamarousi@hotmail.com

"ΣΚΗΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ | ΑΓΡΙΝΙΟ


 

Η Ευγενία Μαρούση είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι κάτοχος Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Κατά την φοίτηση στη σχολή ασχολήθηκε με την έρευνα για την διπλωματική της εργασία με θέμα "Η Κακοποίηση της γυναίκας μέσα στο γάμο".Έχει εκπαιδευτεί στην Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία παιδιών - εφήβων -ενηλίκων σε επίπεδο Master. Η εκπαίδευση της πραγματοποιήθηκε και κατά την πρακτική εξάσκηση που πραγματοποίησε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας του Δήμου Καλλιθέας καθώς και στην εθελοντική εργασία που προσέφερε στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας.

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις τεχνικές ψυχοθεραπείας: Ψυχόδραμα, Δραματοθεραπεία , Θεραπεία Ζεύγους και οικογένειας, Θεατρικό παιχνίδι ,Εργασιακή ψυχολογία, Υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού (human resource & neuro-linguistic programming NLP). Ακόμα έχει παρακολουθήσει τα εξής εκπαιδευτικά σεμινάρια: το Πανελλήνιο Διεταιρικό Αντικαρκινικό Σεμινάριο, ημερίδες της Gestault Foundation για την εκπαίδευση στη Ψυχανάλυση, Ημερίδα με θέμα την Διαπολιτισμική φροντίδα της υγείας και μετανάστες υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας,Ημερίδα με θέμα : «Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας από το Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας» που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλλιθέας στις 25/06/2014.
Διαλέξεις της Ακαδημίας Πολιτών του έτους 2012-2013 με γνωστικό αντικείμενο την Ψυχολογία και την Συμβουλευτική., Διαλέξεις της Ακαδημίας Πολιτών του έτους 2012-2013 με γνωστικό αντικείμενο την Ψυχολογία και την Συμβουλευτική.
Κατά την πρακτική εξάσκηση ασχολήθηκε και με τη δυσλεξία καθώς και με τις μαθησιακές δυσκολίες των εφήβων, όπως επίσης και με τη Συμβουλευτική παιδιών- εφήβων-ενηλίκων. Στα πλαίσια της εθελοντικής εργασίας που έχει προσφέρει στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας αλλά και στο Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας του Δήμου Καλλιθέας σαν ψυχολόγος , υπό την εποπτεία ειδικευόμενου ψυχιάτρου έχει ασχοληθεί με κρίσεις πανικού, συμπτώματα κατάθλιψης, φοβίες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διατροφικές διαταραχές, θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, έλλειψη αυτοπεποίθησης, ψυχοσωματικά προβλήματα, διπολικές διαταραχές , θέματα διαχείρισης άγχους και θυμού καθώς και ψυχαναγκαστικά συμπτώματα.

Στόχος του γραφείου αυτού είναι η ψυχολογική στήριξη παιδιών-εφήβων-ενηλίκων.

Ένα πολύ σημαντικό τμήμα του γραφείου θα είναι το θεατρικό παιχνίδι παιδιών ηλικίας 5-12 ετών καθώς και η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα παιδιών-ενηλίκων που με τη βοήθεια επαγγελματία ηθοποιού θα προσπαθήσει να δείξει πως το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά πέρα από το μαγικό ταξίδι που προσφέρει
από μόνο της η θεατρική αγωγή.